Fangstjournalen

SVS har indledt nyt samarbejde om fangstrapportering

 

SVS samarbejder nu med Fangstjournalen om fangstrapportering. 

Det behøver ikke betyde så meget for dig, da du stadig kan finde en formular til fangstindberetning på den sædvanlige plads under fanen fangstrapportering.

Men du har nu mulighed for at få nogle fordele ud af vort samarbejde.

Fangstjournalen er udviklet af DTU Aqua. Lystfiskere, som registrerer fisketure og fangster i Fangstjournalen, bidrager til at skabe et bæredygtigt og bedre fiskeri i de vande, hvor de fisker. Vi opfordrer dig derfor til at tilmelde dig Fangstjournalen og bruge den til at indtaste dine fisketure.

Læs mere om Fangstjournalen her

Fangstjournalens app finder du her.

    

Du kan også finde Fangstjournalen på fangstjournalen.dk, hvor du kan taste fisketure ind via computer.

Du kan bruge fangstjournalen til at holde styr på alle dine fangster uanset hvor du har fanget fisk. En smart ting når du bruger Fangstjournalens app til at registrere dine fisketure fra f.eks. Storå, er at Fangstjournalen automatisk sender dine indtastede fangster til SVS og samarbejder din forening med Fangstjournalen så dukker fangsterne også op på deres lister over fangster. På den måde behøver du blot indtaste et sted samtidig med at du er sikker på at alle regler i forhold til kvoteregistreringer er overholdt.

Noget andet smart ved Fangstjournalen er at du kan indrapportere og holde styr på nulturene. Det er vigtig viden for forskningen, at vide hvor langt der er mellem fangsterne, og du bliver jo også selv klogere på dit fiskeri.

Går du som fisker meget op i vejrudsigt og barometerstand, så kan du få Fangstjournalens APP til at gemme disse oplysninger automatisk i forbindelse med dine fisketure.

SVS synes det er god stil at indrapportere alle sine fisketure og alle de fangster man får i Fangstjournalen. Det gælder naturligvis laks, hvor indrapporteringen er obligatorisk men også alle andre arter. At indrapportere fisketure og dele sine fangster, kan inspirere andre til at komme afsted til fiskevandet, og er ligeledes med til udadtil at fremhæve kvaliteten af det fine fiskevand som medlemmerne i SVS besidder. Vi håber selvfølgelig at du vil bruge Fangstjournalen og dermed støtte op om det gode formål med at indsamle bedst mulige data til at sikre godt fiskeri i fremtiden.

Skulle du opleve at Fangstjournalen er svær at komme i gang med så kan du her nedenfor finde demonstrationsvideoer som viser hvordan du kan bruge Fangstjournalen.

Se flere demoer her

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua

Her kan du finde videoer om andre og gode funktionaliteter i fangstjournalen, for eksempel hvordan du redigerer en fisketur som du allerede har afsluttet.

Du kan også følge med i Fangstjournalens nyheder.

Fangstjournalen udsender jævnligt små nyhedsbreve via Facebook  og via www.fiskepleje.dk .